Showresultaten

Klik hier voor een overzicht van de showresultaten.

Registers

Onze dieren zijn geregistreerd bij onderstaande stamboeken

Voorwaarden en garantie

Erkende alpacahouder

Alpacamundo is lid van Alpaca Association Benelux. Tevens voeren wij het keurmerk AAB-Erkende alpacahouder. Wij houden ons aan de gedragscode van de AAB en gebruiken de standaarden van de AAB. Hieronder de documenten waar wij gebruik van maken. 

AAB erkend alpacahouder

AAB Dekovereenkomst

AAB Drachtigheidscertificaat

AAB Gedragscode erkend alpacahouder

AAB Advieslijst voor het houden van apaca's

Dekservice

Gezondheidsverklaring

Om gezondheidsredenen dient u voor uw merries een gezondheidsverklaring te overhandigen. Hierin verklaart uw veearts dat uw dieren zijn ingeënt tegen clostridia, ontwormd zijn en vrij zijn van schurft. De gezondheidsverklaring mag niet ouder zijn dan 14 dagen.

Dekbewijs

Na de dekking krijgt u een dekbewijs mee. Hiermee kunt u aantonen welke hengst het veulen als vader heeft.

Levend geboren veulen garantie

Bij de dekservice wordt een garantie afgegeven op een levend geboren veulen tot de leeftijd van 30 dagen. Dit is een extra garantie bovenop de voorwaarden uit het contract. Indien het veulen binnen die tijd overlijd, kan er kosteloos een nieuwe dekking plaatsvinden. Wij vragen u wel om een overlijdensverklaring van uw dierenarts.

Verkoop

AAB geregistreerd en gechipt

De dieren die verkocht worden zijn voorzien van een microchip en ingeschreven bij de AAB. Sommige van onze dieren zijn naast de AAB ook ingeschreven bij een ander register, zoals de AAA (Australië) of BAS (Engeland).

Gezondheidsverklaring en keuring

Al onze dieren worden verkocht inclusief het volledige medisch dossier dat wij hebben opgebouwd gedurende de tijd dat het dier in ons bezit was.

Indien gewenst verstrekken wij bij verkoop een gezondheidsverklaring van onze dierenarts. U kunt ook door uw eigen dierenarts een gezondheidsverklaring laten opstellen.

Op verzoek kunnen wij ook een aankoopkeuring voor u aanvragen. 

Verkoop ruin

Wanneer wij een dier verkopen als ruin, dan is de koper verplicht de alpaca te laten castreren als dit nog niet gebeurd is. Een alpaca die wij verkopen als ruin is per definitie niet geschikt voor de fok. 

Garantie bij verkoop van fokkerij geschikte alpaca

Wanneer wij een dier verkopen dat wij fokkerij geschikt achten, dan krijgt u van ons een vruchtbaarheidsgarantie tot een bepaalde leeftijd. 

Levend geboren veulen garantie

Bij verkoop van een drachtige merrie krijgt u dezelfde garantie op een levend geboren veulen als bij een dekking. U krijgt van ons dus een dekbewijs en levend geboren veulen garantie tot de leeftijd van 30 dagen. 

Niet inbegrepen bij de prijs

Prijzen op deze site zijn exclusief btw, transport- en exportkosten. Ook een gezondheidsverklaring en een aankoopkeuring zijn voor uw eigen rekening.